Lassan már tényleg csak illusztráció lesz.

Miután csütörtök reggel őrizetbe vették a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik alkalmazottját, a Transparency International két hellyel előrébb sorolta hazánkat a korrupciós listán.

“Ez az 50 ezer forint történelmi fogás, jogosan lehetnek rá büszkék a magyarok.” – nyilatkozta a korrupció országonkénti mértékét meghatározó, és ez alapján ranglistát felállító nemzetközi szervezet szóvivője. Bár hozzátette, hogy a régióban nem mi vagyunk a rekorderek, ugyanis Szlovákiában két hete elfogtak egy minisztériumi dolgozót aki 57 ezer forintnak megfelelő eurót fogadott el egy helyi gazdától.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy hónapok óta váltott műszakban, több tucat kollégájuk figyelte a minisztérium dolgozóját mielőtt lecsaptak rá, valamint a megfigyelés megvalósíthatósági tanulmánya 13 millió forintba került.

Magyarország így most a 272. helyet foglalja el a listán, sikerült beelőznünk Libériát és a Kongói Köztársaságot. Az első helyen továbbra is Dánia áll.

2 KOMMENT

  1. Lapzárta utáni hír, hogy a Transparency Iternational egy meg nem nevezett tisztviselője fennakadt a repülőtéri ellenőrzésen Budapesten egy (amúgy már forgalomból kivont) egyforintosokkal teli Nokiás dobozzal a kabátzsebében, így az előresorolásból még visszasorolás is lehet.