Észrevétlenül beépült

Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai igazgatója két hónapon keresztül egy szegedi családi ház redőnyszekrényében bujkált, ezért nem találták a hatóságok. Az előzetesben lévő volt BKV-s a legutóbbi kihallgatása során mesélt kalandos rejtőzködéséről, aminek részleteit Hengeres János nyomozó-helyettes beszámolója alapján tudtunk rekonstruálni.

Fuzik a botrány kirobbanás után, 2009. decemberének elején menekült a fővárosból Szegedre, ahol rég nem látott rokonaitól próbált segítséget és lakhatást kérni.

Unokanagybátyját kereste, szólongatta a régi családi házban – amihez kulcsa is volt-, amikor szirénazajt hallva, rémületében a nappali teraszajtajának redőnyzsinórja után kapott, ami hirtelen felrántotta, és beszippantotta a redőnyszekrény belsejébe.

Ott két hónapot töltött. Eközben szoros barátságot kötött egy Újvidékről átszökött szarka párral, akik a téli hideg elől bújtak a meleg odúba. Állítása szerint nagyon jól megértették egymást, 4 db ezüst halkésért cserébe tartott nekik egy alapfokú számítástechnikai tanfolyamot, aminek a végén még el is adott nekik egy Amiga 500-as számítógépet, 5 db ajándék floppy-diszkkel.

A redőnyszekrényben kimondottan egészségesen táplálkozott egy fészekdarázs klánnak köszönhetően. A darazsak ugyanis – a szarkákkal kötött békeszerződés kapcsán – Fuzik mediátori szerepét díjazva, a nyár folyamán összelopott, nagy mennyiségű repcemézzel és méhpempővel látta el az informatikust.

A rendőrök többször is tartottak házkutatást a villában, de egészen az első februári napsütéses napig nem lelték Fuzikot. Akkor, H.-né Tésztási Olga tizedesnek köszönhetőn, aki a: „Főtörzs, milyen egy teliberakott félhomály van itten” – felkiáltással, mind a 87 kilóját beleadva megrántotta a redőnyzsinórt, mint Quasimodo a harangkötelet, majd felhúzta a sötétítőt, ahonnan végül szétrebbenő szarkák és megvadult darazsak felhőjéből hullott alá a gyanúsított.

A bilincsbe vert volt BKV-s vezetőt már a speciális egységek kísérték a rabomobilba, ahol a Budapestig tartó úton az egyik kommandósnak számla nélkül 30 ezerért eladott egy Tesla HiFi tornyot, egy Themen 1-2-3 német nyelvű oktatókazetta sorozatot és egy magyar–angol Tesz-vesz szótárt.

4 KOMMENT