DJ-zés közben kapta a hírt

Habár csak az év negyedik hónapjában járunk, az e-zsurnaliszta legutóbbi cikke olyan forradalmi sikert aratott hazai és nemzetközi szinten egyaránt, hogy a díjról döntő 4 kurátor (Uj Péter, Takács Penge Lopakodó, Kristóf Gábor Endre Tamás és Péter János Bence László Péter) már most határozott.

Bede a lengyel köztársasági elnök és kíséretének légi katasztrófája okán elrendelt nemzeti gyásznap kapcsán írt cikke (Nemzeti Gyásznap = nem menő), új megvilágításba helyezi az emberi életet, mint olyant. A szerző fantasztikus érzékenységgel nyúl ehhez az érzékeny témához, úgy, hogy közben nem veszíti el érzékenységét és emberi objektivitását akkor, amikor tükröt tart minden egyes,… arc elé! Úgy érzem, ez egy igaz paradigmaváltás szent pillanata” – fogalmazott Sás Ernő, a Pulitzer Emlék-díj emlékére létrehozott PEE díj egyik leendő díjazottja.

A Hírcsárda elsőként gratulál az index.hu véleményformáló újságírójának a rangos kitüntetéshez, és nagyon büszke rá, hogy egy interneten szerepelhet az év újságírójával.

20 KOMMENT

  1. @korovjov: én úgy értelmezem, hogy nem menő. És nagyon örülök, hogy a Hírcsárda a poénszórás mellett is érzékeny tud maradni “morálisan”, jó értelemben. Csak így tovább, osszátok nyugodtan a menőzőt. Amikor csak meglátom, hogy az indexen menőnemmenő van címlapon, nyílik a bugylibicska a zsebemben.

  2. Bede részemről akkor lapátolt a saját fejére tetemes mennyiségű hantot, amikor elhatárolódott Bodokytól, és kifejtette személyes véleményét, miszerint az oknyomozó úr őrült. Nem őrült bazmeg, csak jobban tisztában van a tényekkel (mivel okot nyomoz), mint miszter nemmenő.

  3. Én pedig bedeista vagyok. Egyetértek a gyásznapos cikkel is, és Bodokyt egy nevetséges fajankónak tartom. Igen, elolvastam Bodoky saját blogposztjának a kommentjeit, egy cinikus figura, aki az ügyben ostobán és nagyképűen viselkedett, Tevan Imre kérdéseire pedig nem válaszolt.

  4. én pedig objektíven értékelem bede írásait, a korábbi, pl. matulás munkásságának az ismeretében képbe tudom helyezni a véleményét, tudom értelmezni a szándékát és értem az iróniát és annak a töbszörös csavarjait is, és nem akarok egyetérteni vagy egyet nem érteni vele, de ha lehet akkor elolvasom mit ír, mert szórakoztat. persze ez mind nem menő tőlem.

  5. Lehet, hogy a magyar állam csak a sokak által jól ismert szállóige hitelességének megtartása végett nyilvánította azt a bizonyos napot nemzeti gyásznapnak? Ha igen, szép gesztus. Bede a cikkével meg elmehet a francba. Kényes ez a téma. Hülye az aki ítéletet hoz ezen döntés felett.

  6. Szállóige vagy sem, mai helyzetben igaz, vagy sem, a Lengyel-Magyar barátságnak történelmi alapjai vannak. Ha nem is barátságból, de legalábbis ennek tiszteletéből, emberségből helyes döntést hoztak a gyásznapot illetően, szép gesztus volt. Jó látni, hogy ebben a kérdésben még a Hírcsárda is “állást foglal”

  7. Még annyi:
    A fotót nézegetve, bede megkaphatná a ” Jelen korunk élő bizonyítéka Darwin elméletére ” díjat is, ugyanis a képen egy gorilla egyenesági leszármazottjának is nézhetnénk.

  8. ÚGYHÍRLIK A HÍRCSÁRDA RIPORTEREIT IS KITŰNTETIK,MINT A “KÉSZ ÁTVERÉS”SHÓ KITŰNŐ MŰVELŐIT. HONNAN E NAGY SIKER? MERT A VALÓDI HÍREK OLYANOK MINT AZ ÁLHÍREK: A TÖMEGGYILKOS FELJELENTÉSSEL FENYEGETŐZIK, AZ IGAZSÁGÜGYMINISZTER MEGBÜNTETI AZ IGAZMONDÓT,EGY ÁLLAM ELNÖKEHOMOSZEKSZUÁLIS HÁZASSÁGOT KÖT..E KIVÁLÓ RIPORTEREK MIÉRT SZÉGYENLIK A NEVÜKET? NYILVÁN FÉLNEK,AZ OLVASÓK NÉMI HASONLATOSSÁGOT FOGNAK FELFEDEZNI AZ ÁLHÍREK ÍRÓI ÉS SZEREPLŐI KÖZÖTT.

  9. @Zádori Zoé: nem mondták még neked, hogy CSUPANAGYBETŰVEL írni nem menő?
    Egyébként kitttűűnőő a meglátásod: nyilván félnek, há’ mi másér’ írnának betyár neveken egy Hírcsárda nevű oldalon?!

  10. CSADOR,NEKEM MÁR NEM KELL MENŐNEK LENNEM,MERT MÁR 😯 ÉVES VAGYOK,ÉS AZÉRT ÍROK NAGY BETŰKKELM MERT NAGYON ROSSZÚL LÁTOK, AZ ILLEMET MEG A FIATALABB HOZZÁSZÓLÓK SÉRTIK MEG A CSÚNYA SZAVAKKAL, A NAGY BETŰK CSEPPET SEM ILLETLENEK