Hogy-hogy eddig nem tűnt fel a hasonlóság?

Egy, a feladó megjelölése nélküli borítékban érkezett szerkesztőségünkbe az a DVD, amin a jövő heti műsor vágatlan változata látható. Ebben Dávid Ibolya bevallja, hogy az elnökjelöltségben korábbi ellenlábasa, Almássy Kornél valójában az ő, és az azonos családnevű Afrika kutató gróf, Almásy László közös gyermeke.

A felvételen látható, amint – 50 másodperccel a fenti kijelentést követően – a szemfüles műsorvezető, Hajdú felindultan ellentmond:

„Bassza meg az összes facebook-os kurva mindenség, hiszen ez nem lehet! Bocsánat elnök asszony, kissé elragadtattam magam, de én azt gondolom, ez nem lehet. Hiszen Almásy gróf majd 60 éve halott, Almássy Kornél, pedig még nincs negyven!
Igen, remek meglátás, Szerkesztő úr! Az egész úgy történt, hogy gyerekkorom óta nagy tisztelője voltam Almásynak, a tudósnak, és Almásynak, mint az igaz férfinak is…”

Az egész úgy történt, hogy a hetvenes évek közepén Boros Péter barátom, Egyiptom akkori budapesti nagykövetétől megszerezte Almásy gróf örökítő anyagát egy diafilmes dobozban, négy dél-pesti gebines kocsmáért cserébe. Hát így fogant meg a Kornél. Tévedésből írtuk két s-sel a nevét. Mivel a gróf német katona volt, így gondoltam a dupla s a logikus. Amikor azonban tisztázódott ez a hiba, már késő volt; anyakönyvezték. Nem sokkal a szülés után rájöttem, nem volt jó döntés, így került Kornélka a mostani szüleihez, és onnantól mindenki számára ismert a történet… “ – mesélte Dávid Ibolya.

5 KOMMENT