Tjornhollmstür Security

Az izlandi kormány a csődbe ment gazdasága talpraállítása érdekében védelmi pénzt szed a jövőben a vulkánjaira. Ha az EU nem fizet nekik, akkor mégsem áldoznak fel több utaskísérőt, sőt további vulkánokat töretnek ki, és a következő körben az USA is kap a hamuból.

A védelmi pénz mellett az izlandi kormány azt is követeli a hamuzás leállításáért cserébe, hogy ismét nyíljanak ki a McDonald’sok, sőt a McDonald’s náluk egyedüliként a világon szállítson házhoz is, mert senkinek sincs kedve a bazi hidegben és a hamutól sötét nappalokon étterembe járni.

Az izlandi vezetés továbbá azzal is fenyegetőzik, hogy a következő vulkánok a mostani Eyjafjallajökull gleccser helyett ennél sokkal kimondhatatlanabb helyeken fognak kitörnni, például Kuyjjyyijalapukköwlkjkljkayuujjuuaakuaállao-ban, amit a tévében a műsoridő végéig sem fognak tudni kimondani a műsorvezetők.

Az Európai Unió az aggasztó hírek miatt válságtanácskozást hívott össze, hogy számbavegye az európai vulkánokat, amikkel adott esetben válaszcsapást mérhetünk Izlandra. „Ha az Etnát kicsit megpiszkáljuk, és Kelet-Európa egy mély lélegzettel egyszerre felénk fúj, akkor jó eséllyel el tudjuk hamusítani egész Izlandot” – mondta el a NATO egy magas rangú tisztviselője.

Közben Barack Obama amerikai elnök is Brüsszelbe készül, hogy a magmatikus hidegháború megakadlyozására vulkán leszerelési megállapodást készítsen elő az EU és Izland között. A „Kis herceg I.” szerződés célja a hadászati vulkánok számbavétele és teljes leszerelése, vagy békés célú átalakítása.

5 KOMMENT

  1. meg idejeben bele kellett volna lokni bjorkot azt nyugton marad a vulkan.
    amugy igaza van obamanak, hogy le akarja szerelni ezeket. szerintem ennek egy lehetseges modja lenne a golf aramlat megforditasa, mert akkor hutene izlandot es nem kene ilyen szelep ra a goz miatt.
    ha meg valaki ellenzi, akkor kaphat atomot. meg urugy is van ra, mert akadalyozta a vulkanikus beket.
    ez egyebkent egy bekes celu felszamolasa lenne az atombombaknak.