Kuka-poll forrás adatbázis

Kukaturkálás alapú adatbányászat alapján a Prolitechnikum Közvélemény-kutató Intézet közzétette a pártok legfrissebb népszerűségi listáját.

A felmérés alapján a legtöbbet kidobott szórólapú párt az MSZP.  Az MSZP-sek közül is a legtöbbet Hiller Istvánt dobták ki, s az őt kidobók általában rakott kelt vagy túróscsuszát dobtak ki vele együtt, de hibahatáron belül találtak Hiller István mellett roston sült lazacot, használt akkumlátort és egy levágott hintalófejet is. A második legkidobottabb párt a Jobbik, amelynek szórólapjait általában összeragadva találták meg, mert a kidobók gyakran összeköpködték azokat.

Elszórtan találtak a kukakutatók Fideszes és MDF-es szórólapokat is, amelyből arra következtetnek, hogy a Fideszt szeretik a választók, az MDF-nek pedig nem tellett szórólapokra. A kutatás legérdekesebb momentuma, hogy egy kispesti panelház kukájában egy raklapnyi bontatlan LMP-s szórólapot és ugyanennyi LMP-st találtak.

Mindezek alapján a Prolitechnikum munkatársi azt feltételezik, hogy valaki megnyeri a mai választásokat, többen pedig a második, harmadik, esetleg negyedik és ötödik hellyel kell, hogy beérjék.

És most a szó a stúdióé.