Senki nem hitte volna róla, mert olyan kis tündér.

A Brit Királyi Haditengerészet egyik járőrhajója rutinellenőrzés céljából állította meg a Marakesh nevű kereskedelmi kompot a Gibraltári-szorosban. A rakomány ellenőrzése közben az egyik konténerből furcsa zaj szűrődött ki, ez keltette fel az egyik katona figyelmét.

Bazsónét – akit fia nagy tisztelettel kizárólag Édesanyámnak szólít – relatíve jó állapotban emelték ki a sötét fémdobozból. A konténerben Bazsó nénin kívül egy Swarovski-kristályokkal körberámázott, Uj Pétert ábrázoló minioltárt, egy minden objektivitást nélkülöző autó-összehasonlító tesztet és egy Juga Veronika-guminőt találtak.

Én azt hittem, hogy igaz jóbarátja a Gabócának ez a Robika! Amikor a Gerbaeud-ba hívott egy habos kávéra, nem sejtettem, hogy ilyen alattomos terveket sző…” – meséli a csalódott anyuka.

Az Interpol jelentése szerint az eddig több területen is kikezdhetetlen szakmaisággal működő Winkler egy marokkói emberkereskedőkkel kötött barter keretében vált meg műsorvezető társa anyjától. A csereüzletben szereplő tárgyakat még időben le tudták foglalni a magyar hatóságok, így Winkler lakásában, többek között 3 db alufelnit, egy zacskó szárított datolyát és 20 méter hálózati kábelt találtak.

Eddig sem Winkler Róbertet, sem pedig Bazsó Gábort nem sikerült elérnünk, igaz, nem is tudjuk a telefonszámukat. Szemtanúk az utóbbit egy hűtős kisfurgonnal látták menekülni Románia irányába. Kuncze Gábor is nyilatkozott az ügyben: „Én, mint liberális értelmiségi gondolkodó, ööö, állítom, hogy egy munkatársi, baráti kapcsolatban, egymás anyjának feltételes vagy ööö tényleges értékesítése nem meríti ki a családon belüli erőszak jogi kategóriáját, merthogy nem családtagokról beszélünk, ööö…” – véli a politikus.

Uj Péter is védelmébe vette a két sztárújságírót, webes multiplikátort: „Ez csak ilyen szimbolikus mutter-barter, mamma-seft. Az összes karótnyelt, humortalan, kötözködő, meg úgy ahogy van, elmehet a picsába!”

Szegfű Aliz szociológus állítása szerint nem árt vigyázni az egymás édesanyjának adás-vételére vonatkozó buzdítással: „Az egyetemisták között folytatott aktuális kutatásom során több intő példát is láttam. A Schönherz-kollégiumban a szemtanúja voltam, ahogy másod- és harmadéves informatikus tanulók láncra vert édesanyjukat – mint a piacon – kilogramm per terrabyte alapon külső merevlemezre cserélik. Az egyik kisdiák meglepetten mesélte, hogy a szertornász anyjáért 40 vasat kapott…”.

8 KOMMENT

  1. nem rossz, de kicsit elavult az információtartalma (Juga Veronika..), meg szerintem viccesebb lett volna az anyuka vélhetően magas piaci értékét jelző Rangos Katalin életrajzzal.

  2. az az öregasszony nem is olyan öreg, egész jól tartja magát. talán benne is volt az egészben kalandvágyból. sőt azt sem tartom kizártnak, hogy új péter szervezte oda az interpolt, meg a hírcsárdát is. csak egy megélhetési médiaheck volt az egész.

  3. Természetesen a szokásos újságírói csúsztatás, hogy menekülnék Románia felé. A furgon hűtődobozában – állagmegóvási céllal – Winklerné P. Edit, Róbert édesanyja volt megtalálható, akit egy bukaresti információtechnológiai szakkiállításon terveztem mobil szélessávra cserélni, de út közben annyira érdekes dolgokat mesélt a Bethlen-éráról, hogy végül beültünk pacallevest enni egy marosvásárhelyi csárdába. Ahogy most állnak a dolgok, inkább alakítok vele egy közös vállalkozást wikipedia szócikkek írására. Ő adja a tudást, én mindent átfogalmazok érthetetlenül bonyolultra, és kiszámlázzuk minden állami vállalatnak, hátha megszokásból valamelyik kifizeti.

  4. Csak igy tovább.A jobb oldali képkeretben a párizsis Mike Hagyó ördögien bájos.Remélem,ő is meg fog ismerkedni a munksmozgalmi veteránok aktuális gyűtőhelyével; Gyorskocsi utcával.
    VILLÁK PROLETÁRJAI! KI KÖZÖSÜLJETEK!
    ÖREG PALÓC