Pista bá éppen azt mutatja, hogy egy színházjegy áráért két üveg szilvát is megadnak a feketepiacon.

A fokozott információéhséget kielégítendő, mostantól minden héten programajánlóval is kedveskedünk a Hírcsárda olvasóinak. Ebben a minden fronton bevethető szakértői stábunk tagjai lesznek majd segítségünkre.

A húsvét utáni hétre pedig ki más ajánlhatna bármit is, mint híroldalunk mindig tettre kész főmunkatársa (már ha ivásról van szó), a hajlott korú, de annál élesebb eszű Lakatus Endre István, a mi Pista bánk, aki vitathatatlan érdemeket szerzett a kultúra és a szórakozás terén, hiszen a ’60-as években a Budai Ifjúsági Park kidobója volt, két hétig.

Nem tudom emlékszik-e az előzetes egyeztetésünkre, de ezúttal programajánlót kérnénk Öntől.

Nekem aztán mindegy,  fosom le, csak az a vegyes pálinka ki legyen fizetve, toljad csak ide te!

Tehát milyen programot ajánl a húsvét hétfő utáni keddre?

Húsvét utáni kedden valószínűleg mindenki részeg lesz még, én legalábbis biztos, úgyhogy erre a napra nem is készültem külön. Ez a hétfő az év egyetlen napja, amikor ingyen ehetek, ihatok, ez nekem már elég szórakozás, a kultúrára meg szarok. Ráadásul ma még meg kell locsolnom az Irénkét, úgyhogy haladjunk is tovább. (Az interjú hétfő délután készült – a szerk.) Aki kedd délután már lábra tud állni, az menjen el este mondjuk egy kiállításra, ezzel a Glenn Brown-nal úgyis tele van plakátolva a város, az biztos jó, ha már ennyi pénzt raktak bele. Mondjuk nekem a festészethez is csak akkor van közöm, mikor a talpammal széthúzom a slájmot az aszfalton.

Rendben, lépjünk tovább szerdára!

Szerdán a Manchester United – Bayern München visszavágót kell néznem sajnos, hiszen az Angyalban mindenki arra a zótvar focira kíváncsi, úgyhogy esélyem se lesz a TV-kapcsoló körül. Én mondjuk szívesebben nézném Bangó Margitot a Muzsika TV-n, az igazi markos bula, azokat az időket juttatja eszembe, amikor még nekem is felállt.

Többször meg akartam már említeni, hogy Ön mindig olyan kendőzetlenül beszél az impotenciájáról.

Nehéz is lenne máshogy, pöcsömöccse, ezt lassan már hugyozásra se tudom használni. De nem is érdekel, eresztem én a gatyába bele, télen fűt, meg nyáron is. Két feles volt megbeszélve, ugye?

Arról sem esett még szó, hogy Ön nem szereti a labdarúgást.

Hát nézd, ha ilyen hegyezett hajú buzikat, meg négereket akarok futkározni látni, akkor megdobálom őket a Kökin féltéglával, érted. Szerintem nem is bíró kéne a pályára, hanem én a lapátommal, akkor lenne rend fiacskám! De szerencsére most két olyan csapat játszik, ahol kevesebb a bokszos meg a homokos. Őket meg remélhetőleg megcsapkodják a szurkolók, úgyhogy talán még én is jól szórakozok. Meg ez BL, vagy mi szösz, az biztos kevésbé szar, úgyhogy nézze mindenki!

Mit ajánl nekünk csütörtökre?

Ha jól emlékszem a film+-on jelöltem be egy filmet egy pörköltszaft pacával, de a konkrét címre nem emlékszem. (Pista bá valószínűleg a Frankenstein: Újratöltve című film megtekintésével tölti majd a csütörtök estéjét – a szerk.)

Akkor már léphetünk is a péntekre?

A harmadik vegyesemre lépjünk tovább előbb! Na, pénteken a liget mellé megyek rock koncertre, a Szegény Ember Nowa Rokkja lesz, sok zenekarral, biztos teltház lesz. Mondjuk bemenni nem akarok, bár régen én is nagy P Mobilos voltam, de ezek a mai kölykök már a rockot se úgy csinálják, mint mi régen, ordibálnak, meg vergődnek a színpadon. Nekem a bejárat előtt lesz a lényeg, a kidobók ugyanis elkobozzák a kis nyikhajoktól a nagy üveg boroskólákat. Na ott lép közbe a Pista bá… már ha érted miről beszélek.

És hol lesz a legnagyobb buli szombaton?

Itt az Angyalban egyszer beszélte két görény, hogy hétvégén a hajógyári szigeten vannak a legnagyobb kurvák, valami árenbí, vagy mi megy ott. Azóta én is oda járok, bár azokat a bárcásokat én lefosom, a kiszűrődő zenéktől meg magamat is, de szerencsére ezek a diszkós búzák csak félig szívják a blázt, úgyhogy amennyi csikket ott összeszedek, azzal elvagyok egész héten. Bár azért tömködni kell bele a kátrányt keményen. Na, ennyi elég legyen, cammogok is tovább, mert a biciklimet már elhagytam valahol. Ha látod majd gurítsd az Angyal elé te!

4 KOMMENT

  1. Ja, efelejtettem, a vasárnap lesz a tutto lakat, mer minden iskola előtt piát nyómnak majd a kómcsik a nyugis munkásőröknek, hogy ne a jobikkra savazgáljanak !
    No, hát ín is ott lészek, eleinte állva, később meg mint a cociális háló őrszemílyzete, vízirányba !