A Fülöp-szigeteken is megesett már hasonló.

A Fülöp-szigetekről ismert keresztrefeszítéses áldozat bemutatásokat próbálta lemásolni egy bátaszéki nyugdíjas vájár, amikor a Füles egyik skandi rejtvényére próbálta felfeszíteni magát.

A keresztrejvtényre feszített B. József a bal kezét a „Híres perui vödörkészítő” feladványra, míg jöbb kezét a „Poén 1. része” kockára szögezte föl, lábait pedig a függőleges „Római 9.768.553-as szám” kérdéshez rögzítette. Hogy mindez hogyan sikerült neki, amikor a kezei már nem voltak szabadok, egyelőre talány. A mentők a férfit a kezeinél és lábainál felcsákányozva találták meg a keresztrejtvényen, ahonnan sikeresen leszedték, majd segítettek neki megoldni a rejtvény megmaradó részeit.

A férfi később elmondta, hogy azért szánta rá magát a furcsa tettre, mert elege lett, hogy egyre több megoldhatatlan kérdést tesznek fel a Fülesben. „A ’Kevésbé ismert szomáliai szteptáncos’, az ’Illetve hosszabban’ és a ’Ritka arab disznóétel’  után telt be a pohár. Volt pár csákányom még az aktív éveimből, meg úgyis húsvét volt, úgyhogy a keresztrejtvényre feszítés jó ötletnek tűnt.” – mondta el B. József az érdeklődő újságíróknak.

Az eset után a keresztrejtvények alkotóinak valószínűleg megtiltják, hogy nigériai mellékfolyókat, 16-os számrendszerbeli számokat és híresnek vélt Na’vi költők születési helyeihez legközelebb eső forrás melletti kisváros pékjének nevét adják meg feladványnak.

3 KOMMENT