Az igazán hasznos emberekből legalább 2 kéne.

A szerkesztőségünkhöz került egy belső levelezés a Fidesz választási központjából. Az írás szerint a Fidesz kormány új, összevont oktatási és kultuszminiszteri pozícióját Rákay Philip műsorvezetőre bízzák.

Egy neve elhallgatását kérő fideszes informátorunk szerint jelenleg nincs alkalmasabb ember a kulturális tárca vezetésére, mint Rákay Kálmán. „Philip komoly rádiós múlttal rendelkezik, az új kormány pedig újra fogja pozícionálni a rádiót, mint a népnevelés, a kulturális szocializáció csatornáját. Már most Klébinek becézik Rákay-t, a XX. Század 20-as éveinek közoktatási politikusa, Klebelsberg Kunó után!”

Rákay a fiatalok nevelésével kapcsolatban is komoly referenciákkal rendelkezik, hiszen a Hír TV-ben műsorvezetőként többször helyes álláspontot képviselt egy-egy nagyon heves vitában. Íme néhány példa: „Én azt gondolom, hogy a kisgyermekek fejlődése szempontjából kedvezőbb ha fakockával játszanak és nem egymást lövik hálózaton egy horror-gyilokpornó játékon!” –fejtette ki egy adásban a műsorvezető. Egy másik alkalommal pedig:

„Hát még engem is majdnem elbizonytalanított uram! De nem, nem hiszem, hogy a crack – még ha Váncza sütőporral keverik is ki a kokaint – ugyanannyit ártana egy kamasznak, mint a szegfűszeges almakompót!” – állította Rákay.

A hírre reagálva, a korábbi szakmai társ, Balázsi Panna is örömét fejezte ki.

4 KOMMENT

  1. Haha ez alapján a 2 mondat alapján döntöttek, hogy ő a legalkalmasabb a pozicióra.. 🙂

    Nyilván nincs ahhoz köze, hogy az elmúlt egy évben igen kemény nyakmunkával térdelt a fidesz előtt :))

  2. Elmondom én basszátok meg, hogy mi van…az van, hogy irigyek vagytok a sikerre…amúgy meg ennyi idős korára már sokat meghazudnak a Zemberek és innen már csak az őszinteség számít. Az őszinte nyelvcsapások őszinte helyekre.