Meghozták a szalámit

Az ÁNTSZ rábukkant az első EU-normáknak megfelelően működő vegyesboltra. A bolt tulajdonosa Kovácsné Pasztőr Gitta vegyvédelmi öltözékében nyilatkozott lapunknak, miután a klórmeszes fertőtlenítést követően elkalauzolt minket az UV-fényben fürdő, vákuumos sajtpulthoz.

A boltvezető  tájékoztatása szerint a sajtpultot az atlantai vírusvédelmi laboratóriumtól vásárolták meg. A berendezésben az Egyesült Államokban EBOLA-törzseket tartottak, ezért akkora helyet foglal, hogy a szomszédos szoláriumot is fel kellett vásárolni elhelyezéséhez. A vásárlóknak külön zuhanyzó áll rendelkezésére, amennyiben darálthúst kívánnak vásárolni, sőt a húspultban dolgozókat hússzeletelés előtt szőrtelenítik és magasnyomású hipós vízzel át is öblítik.

A kosarakat minden vásárló után egy négytagú járványkommandó veszi kezelésbe, és mér végső csapást az esetlegesen megtelepedett baktériumokra. A pénztárost egy földalatti páncélteremben helyezték el, ahol egy hermetikusan elzárt kalitkában üti be a szkafanderes segédpénztáros által felemelt tételeket. Az EU-szabványoknak való megfelelésnek azonban megvan az ára, tíz deka Pannónia sajt 35 ezer forintba kerül. Kovácsné azonban büszke, hogy az élelmiszerhigiéniának elsőként tudott megfelelni hazánkban.

1 KOMMENT

  1. Van BIO le- és átmosás is, érzékenyebb eladóknak és bio-boltosoknak :
    teafás – szódabikarbónás módszer. Igaz, így a bolti árak már euróban fizetendők.
    Az igényesebb vásárlók mégis tömegesen iratkoznak fel a várólistára, kérjük, a tumultus elkerülése
    miatt időben jelentkezzenek, a Hírcsárda portáján.