Nem ritkák az ilyen jelenetek

Sokkolta a hazai sportéletet a Nemzetközi Futballszövetség (FIFA) újonnan kiadott tanulmánya. A szövetség szakemberei szerint hazánkban az alsóbb labdarúgó ligákban néhol futball is található.

Sepp Blatter, a FIFA első embere rendkívüli sajtótájékoztatón foglalkozott a magyar bajnokságok kérdésével. “Eddig is aggasztó hírek érkeztek Puskás és Illés Béla hazájából, de a mostani mindenkinek szégyenkezésre ad okot” – fogalmazott. A tanulmány szerint ugyanis az NBIII-as meccseken nem ritka a futball, sőt, a csapatok néha kifejezetten élvezetes, gólgazdag meccseket játszanak.

Kisteleki István, az MLSZ lemondott elnöke lapunknak nyilatkozva úgy fogalmazott: amíg ő vezette a szervezetet, ilyen botrányos esetek nem fordulhattak elő. “Megtettünk mindent, és mégis, az innen-onnan importált külföldi labdarúgók behozták a futballt az országba. A szövetségnek mindent meg kell tennie, hogy visszaálljon az évekkel ezelőtti állapot.” – vélte az MLSZ egykori vezetője.

A tanulmány egyébként átfogóan vizsgálta a magyar labdarúgást, és záró fejezetében megállapítja: szerencsére a profizmus gyűrűi még nem érték el a Soproni Ligát.