Előőrsüket egy budai lakos fotózta le.

Az Indiai-óceánról kiszorított szomáliai fegyveres kalózok tűntek fel tegnap hajnalban a Duna budapesti szakaszán. Először a Bécs felé tartó Vöcsök II.-t próbálták feltartóztatni, de a szárnyashajó tapasztalt kapitánya, Köpenyes Elemér sikeresen kikerülte a nagyméretű kalózhajót.

„A ködből egyszer csak előttem termett egy cirkáló, az orrában egy tucat fegyveres négerrel! Én folyami hajós vagyok, kérem szépen, nekem roppant sokkoló volt látni azt a sok puskás négert, ahogy kiabálnak. De végül szerencsésen megmenekültünk a négerek elől.”

A kalózok a sikertelen attak után megcsáklyázták az A38-as állóhajót, ahol a közel 200 befüvezett – éppen haza készülő – ember ujjongva fogadta őket, mert azt hitték, hogy egy új világzenei formáció érkezett a multikulturális központba.

Azért volt idő egy-két kedves emléket megörökíteni.

A támadókat meglepte az ováció, de főként az, hogy váratlanul leteperte őket egy tucatnyi túlfűtött, szingli marketinges nő. A kalózok végül két társukat maguk mögött hagyva, fejvesztve menekültek vissza a hajójukra. Egy szemtanú állítása szerint, az egyik otthagyott színesbőrűt két izgatott nő passzírozta a hajnali szürkületben egy Ford Fiesta csomagtartójába, míg a társát – fején egy Denzel Washington álarccal – többek állítása szerint holtan sodorta a víz a Kopaszi gát irányba.

A felfegyverzett banda innen meg sem állt a Nemzeti Színházig, ahová gond nélkül be is jutottak. A padlószőnyeg mintázatának és színének látványától azonban úgy megrémült a csapat vezetője (egy szunnita törzsfőnök), hogy azonnal visszavonulót fújt a nyakába kötött vuvuzelával. Habár még az éppen a munkahelyére érkező igazgató, Alföldi Róbert is próbálta őket különböző szerepajánlatokkal ott tartóztatni, ez azonban még nagyobb pánikot okozott a feketéknek.

Én mondtam nekik, hogy ilyen sudár szerecsen legényeket azonnal el tudnék halmozni szerepekkel! Most rendezem a Bánk Bán Realoaded-ot, amiben Biberach egyik lézengő álmában, a korabeli parasztság sajátos helyzetét egy ilyen kókusztejjel összelocsolt, afroafrikai rabszolgákkal pulzáló gruppenparty szimbolizálná. De valahogy nem értették a message-emet ezek a fiúk, és sajnos elszaladtak” – mesélte az igazgató.

A csapat vezetője éppen Alföldi Róbert szerepajánlatát utasítja vissza.

Ezt követően a csalódott kalózok még megpróbálták elfoglalni az egyik dunai étteremhajót, de az ott reggeliző vállalkozók sokkal erősebb fegyverzettel rendelkeztek, és azonnal visszaverték a támadást.

„Szokásos, reggelivel egybekötött heti értekezletünket tartottuk üzlettársaimmal, Radovánnal, Omárral és Amírral, amikor egyszer csak 10 Makelele elkezdett ott hadonászni mindenféle tárggyal!” – számolt be a különös esetről Szaniszló Tibor, az Agyar Security Kft. tulajdonosa, majd hozzátette: „Mi viszont résen voltunk és az engedéllyel tartott fegyvereinket használva gyorsan rendet raktunk, azt folytattuk a früstökkölést.”

Az ügyben Demszky Gábor is megszólalt: „Ismét a helyén volt a város vezetése, ennek köszönhetően nem okoztak nagyobb kárt a betolakodók, bár még mindig keresi őket a Vízi Rendészet. A támadás miatt viszont a 4-es metró és a Margit-híd költségvetését további 20 milliárd forinttal kell kiegészítenie a kormánynak – azt hiszem, ezt minden állampolgár megérti.”

6 KOMMENT

  1. na azért helyére kerülnek a kirakósjáték darabjai, meg van a szúnyograj eredete, hát a szomáliai kalózok csinálták! ugíye, itt meg mán vót olyan ronda antiszemita aki az izraeli repcsiket vádolta/ azok csak hozták idáig a szomáliakat/ na meg a globalizációellenesek akik egyenesen Raiffeisen alakú szúnyograjt látott /közlöm: mini Robert Pattisonokból állt a raj, a sok szingli most elkaphatott volna egyet kettőt csak úgy magának…./
    na de azért ugye milyen jó szolgálatot tett az Őrző-Védő-Reggeliző banda?! teammunkában lerendezték a gaz kalózokat, persze még elballaghatnának egész Szomáliáig – üldözni a csúnya fiúkat