Egy PR iroda már ki is szivárogtatta az első, népszerűsítő plakát tervét.

Mégis lesz Moto GP verseny 2010-ben Magyarországon. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai ugyanis Demszky Gábor budakalászi telkének hátsó részében találtak egy szabványos méretű versenypályát.

Talmácsi Gábor az első tesztkör után lelkesen értékelte a pálya zseniális adottságait, bár furcsállotta, hogy egyes szakaszok a föld alá  mennek, és ott néhol metró és gyorsvasút megállók miatt kell lassítani. Egyetlen komolyabb kritikai észrevétele volt, hogy néhány helyen az aszfalt furcsán dudorodik, ami zavarja a nagy sebességű precíz haladást.

A főpolgármester egyik porosz szobalányától kapott információk szerint, ezek a kiemelkedések azért alakultak ki: „Mert ac úthengerek nem szikerült teljesen ac aszfaltba dolgozni a BKV (Békáfau) koronatanúikot” – mondta Heike Tiefblaser, Demszky kedvenc alkalmazottja.

2 KOMMENT

  1. A pálya egyedülálló a világon, ugyanis része egy 3 m-es híd, ami a “Völgy” nevet kapta. A híd az építkezés közben talált méretes vakondtúrást hivatott átívelni. A 2 milliárd Ft-ból született mérnöki csodát az ilyen pályázatokra specializálódott konzorcium, a Hídépítő Zrt. és Strabag nyerte és építette fel.