Sokan megpróbálták keresztre feszíteni magukat.

“Az elkeseredett vállalkozók, menedzserek a legkülönfélébb módjait választják annak, miként vessenek véget életüknek. Az általam vezetett, neves pszichiáterekből álló kutatócsoportnak sikerült tipizálnia a válság-öngyilkosok módszereit, amelyek egy ágazaton, sőt szakterületen belül is nagyon hasonlóak”- tájékoztatta a hírcsárda.hu-t, Dr. Becher Ernő, mentálterapeuta.

Az alábbi listában megismerhetik a legveszélyeztetettebb csoportokat és módszereiket:

Cégvezetők: az öngyilkosságot elkövető cégvezetők 80%-a beteszi a fejét a színes fénymásolóba és elindít 100 db A3-as méretű kopírozást, ami egy órán belül végez velük.

Környezettudatos vállalatot irányító menedzserek: az elkeseredett vezető lehúzza a sliccét és az elektromos műanyag palack-tömörítőbe helyezi a falloszát és megszabadul a hímtestétől – mint, ahogy Gérard Depardieu „Az utolsó asszony” című filmben az elektromos kenyérszeletelő késsel tette.

Megyeszékhelyen élő igazgató: általában az ebédszünetet követően surran be cége teakonyhájába és megeszi az egyik környező faluból bejáró titkárnő egész üveg Erős Pistáját, ami cd lemez átmérőjű lyukat mar a stressztől már így is papírvékonyságúvá aszalódott gyomorfalára. A halál 10 percen belül beáll

Informatikai vállalkozás tulajdonosa: általános, hogy a friss piaci előrejelzések megismeréstől azonnal kiveri a víz. Csatakos izzadtan berohan a szerverszobába, ahol azonnal ráfagy az ing.

Brókerek: a tönkrement tőzsdei ügynök az irodaház vécéjében leragasztja a piszoár infra érzékelőjét és a fajansz peremébe akasztja állkapcsát, majd hirtelen elengedi a nyakába akasztott, akkumulátorokkal tömött laptop-táskáját.

Azok a felsővezetők, akik az előbbi kategorizálásba nem helyezhetők, de hasonló problémákkal küszködnek, az esetek nagy részében az ún. „halál biztos” módszert szokták választani. Éjjel beosonnak az irodájukba, és a páncélszekrényből előveszik a féltve őrzött, valódi bőr, nikkelmentes fém részekkel díszített orálálarcukat. Akkurátusan felteszik a fejükre a maszkot, nagy levegőt vesznek, szép lassan teljesen kifújják, és hirtelen behúzzák a szájcipzárt!” – zárta szomorú beszámolóját Dr. Becher.