Putyi bácsi és elszánt csapata

Sikeresen összeszedte a kellő számú kopogtatócédulát, így indulhat a választásokon a Magyar Radikális Nyugdíjas Párt – közölte az MTI. Sorozatunk második részében velük foglalkozunk.

A somogybábonyi bejegyzésű szervezet négy éve keresi a megoldást az ország nyugdíjas lakosságának problémáira, ám országos listát csak most tudtak állítani. A párt miniszterelnök-jelöltje, Róthság Antal, barátainak csak Putyi bácsi, sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a szervezet programjára, és egyáltalán, létezésére.

A párt logója is energikus hozzáállásról tanúskodik.

A párt jelmondata hűen tükrözi fő törekvésüket: “Horthy idejében jobb volt“. A pártprogram szerint régen kevésbé voltak szemtelenek a fiatalok, és az ülőhely is több volt a buszokon. Az RNYP ezenfelül azt is el szeretné érni, hogy a nyugdíjasoknak legyen minden ingyenes, és bármikor megüthessék bottal a rasztáshajú, zenét üvöltető suhancokat.

A szavazatmaximálás érdekében a párt programja populista elemeket is tartalmaz: nem derül ugyan ki a dokumentumból, hogy hogyan, de mindenképpen szeretnék bevezetni a 18. és a 19. havi nyugdíjat, valamint áttetetnék a Mesterhármas éppen aktuális műsorát a királyi tévére. A párt tagtoborzó rendezvényeket is tervez: a választási időszakban pedig terveik szerint véletlenszerűen kiválasztott rendezvényeken való feltűnéssel és sípolással hallatják majd hangjukat.

Szakértőink szerint az évek során, a társadalom elöregedésével a párt komoly sikereket is elérhet.

Lakatus Endre István, szellemi szabadfoglalkozású, a Hírcsárda.hu főmunkatársa

Ugyanaz jut az eszembe róluk, mint amikor megittam tegnap az ötödik vegyes gyümölcsöt: ezt most minek kellett? Hát meghalnak, mire kormányra kerülnek! Ez a Putyi is jobban járna, ha inkább lejárna ultizni a helyi játszótérre, nem kellene hülyét csinálnia magából. Megmondtam rég: olyanra, aki nem bírja a töményet, ne szavazzon senki!

Kőrösi András, egy teljesen magyar tulajdonban lévő élelmiszerlánc-hálózat regionális beszerzési igazgatója

Komoly jövőt jósolok ennek a pártnak. Ha ilyen ütemben járnak le kenyérért és tojásért, akkor lassan üzletet kell bővíteni…Ugyanakkor üzenném mindegyik potenciális párttagnak, hogy az aprójukat ne az én üzletemben kezdjék el számolgatni a rossz szemükkel.

Belénessy-Későnffőy Bertold, a Szent László Független Politikai Iskola igazgatója

Erről beszélek! Hát itt van a magyarság! Kárpátok öregjei, Árpád testvérei, ébredjetek! Hatalmas sikert jósolok ezeknek a szimpatikus öregeknek. Már az ómagyar költő is megmondta: az öregekrülben sok tudás vala!

László  Iván, a Liberális Minimum Intézet tulajdonos-igazgatója

Ez a párt is jól mutatja: Magyarország ma jól működő demokrácia. Sehol máshol nem lehetne egy ilyen, társadalom szélére szorult csoportnak érdekképviselete. Nagyon jó ötletnek tartom, de remélem, törölni fogják a melegellenes passzusokat a programjukból.

Dr. Kiss Pál, a Tony és Karl Political Advisor Inc. ügyvezetője, a nyolcadik utas szociáldemokrácia teoretikusa

Azt mondom, semmit sem tud adni ez a párt a nyugdíjasoknak az ígéreteken kívül. Putyi bácsit bizonyos források szerint látták egy Fidesz-közeli edénybemutatón, innentől világos mindenkinek, merről is fúj a szél. Céljuk csupán az lehet, hogy minél több szavazatot szerezzenek a keményen dolgozó, alsóbb osztályú szavazók szüleitől, akik még egy szebb rendszerben nőttek fel.

2 KOMMENT

  1. Regisztrációs irodában.Szeretném bejegyeztetni a pártunkat! Melyik lenne az? A 48-as! Azt nem lehet! Mér? Mert má 56 van! A mienk akkor is 48 as! Osztán mér? A Kossuth apánké! Nem engedünk a 48-ból! Már 56ra is csak hivatkoznak jóember! Gúnyiratom 89es pártgründolás korából! (Értsd Kossúth korabeli vén kisgarázdák is újra kívánták kezdeni 80 éves átlag életkorral!)