Nem találkozunk velük többet

A válság miatt a továbbiakban nem tud fizetett statisztákat alkalmazni a Joshi Bharat és a Mónika Show. A témákban jelentős hígulás várható, és szakértők szerint a képernyőre kerülő verekedések száma is lecsökkenhet.

Váratlanul, szokatlan összhangban jelentette be a két kereskedelmi televízió, hogy délutáni beszélgetős showműsoraikban komoly kiadáscsökkentő lépéseket szándékoznak tenni. Az RTL Klub és a TV2 is a válságot okolja a megszorításokért, amelyek leginkább a fizetett statiszták számának csökkenésében mutatkoznak majd meg.

“Eddig ötezer forintot tudtunk adni azért, ha valakinek rossz arca van, hibásan beszél, és valamilyen általunk adott témában verekedést kezdeményez” – vázolta fel a múltat Koltay Tamás, a TV2 szóvivője, majd hozzátette: az új rendszerben csak valós témákról beszéltetnek olyan embereket, akik maguktól jönnek az adások felvételére.

Hasonlóra készül a Mónika Show is: az adások így nem a megcsalásra, szexualitásra, vagy egyéb, veszekedésre okot adó témákra koncentrálnak majd. Helyettük olyan beszélgetéseket láthatunk, mint a “Bele szeretnék kerülni a tévébe”, az “Üzenni szeretnék valamit az anyukámnak”, vagy az “Azt hittem, a múlt héten van a születésnapod” – tudtuk meg Rényi Ádámtól, az RTL Klub kommunikációs igazgatójától.

A délutáni sávban alkalmazott megszorítások várhatóan a csatornák több más műsorára is kihatnak majd: így az RTL Klub híreink szerint kiírná az összes férfit a Barátok közt sorozatból, a TV2 pedig amúgy is bukásra ítélt műsorait képernyőre sem küldi az epizódok leforgatása után.