Átlátható és magyar

A Jobbik programjának egyik meglepő pontja, hogy a jelenleg a kereskedelemben és logisztikában elterjedt vonalkódokat az ősmagyar rovásíráson alapuló rováskódra cserélnék ha hatalomra jutnak.

A rováskód eddig azért nem terjedt el, mert leolvasása csak lovon ülve, hátrafele fordulva egy speciális rováskód olvasó bottal történhet, aminek használata során már többen a ló alá esve vagy a botra felnyársalódva szörnyethaltak.

„A rovásírás sokkal régebbi, mint a vonalkód, ezért ezt kell használni, mert régebbi, és mert nem új, és az jó, meg nem is a zsidók találták ki, mert akkor hiába lenne régi, nem lenne jó, de ez jó” – magyarázta el az új kódrendszer bevezetésének szükségességét Csatakossy Ogmánd, a Jobbik informatikai tanácsadója, a rováskód feltalálója, majd hozzátette: A Jobbik informatikus-csapata már gőzerővel dolgozik az vonalkódot felváltó Vona-kód fedőnevű rováskód variánson.

A rováskód elterjedését a lóigény, és az akrobatikus képességek mellett az is nehezítheti, hogy hitelesen csak OKJ-s rováskódíró vizsgával lehet majd elkészíteni, és kizárólag fára, kőre, kivételes esetben ytong téglákra.

4 KOMMENT