A távközlési vállalat új logójának tervezete

A MALÉV ismételt államosítása jelentős összegeket emészt fel, amit a kormány, a párttal teljes egyetértésben további kapitalista mételyt terjesztő cégek államosításából kíván finanszírozni. Az államosítás érinti a Vodafone-t, az Ernst & Young könyvvizsgálót és a gyros büféket.

Az államosítás után a Vodafone-t  Vörös Idézőjel Állami Vonalmentes Távközlési és Bitszállítmányozási Vállalatra nevezik át, az Ernst & Young pedig a magyarosabb Ernő & Fiatal néven működik a továbbiakban. A Vörös Idézőjel állami kézbe kerülése után hiány várható a mobil készülékekben, és több éves várakozásra kell felkészülnie az új belépőknek, de a párttagok soron kívül kaphatnak előfizetést.

Az államosítás érinti a McDonald’sot, Burger Kinget és Kentucky Fried Chickent is, amiket a kínai és gyros büfékkel együtt közös vállalatba szerveznek Állami Gyors, Gyros és Ócó Élelmezési Művek néven. Az államosításnak a remélt nagy bevételen túl az az előnye is meglesz, hogy a McDonald’sokban a jövőben ismét lehet dohányozni, a gyros büfékben pedig az úttörők is kaphatnak nyári munkát.

Az akvizíciók során szóba került a MÁV államosítása is, de másfél hónap auditálás után véletlenül kiderült, hogy az már az államé, ennek ismeretében viszont inkább szabadulnának tőle, bármi áron.