Sokakat összezavar

Az MSZP és a Fidesz megállapodása értelmében a holokauszt-tagadásért cserébe büntethető lesz a honfoglalás-tagadás. Ennek lényege, hogy aki tagadja, hogy hazánkba Árpád vezér vezette a magyarokat, azt három évig terjedő börtönbüntetéssel, a közügyektől eltiltással és egy történelem egyessel büntethetik.

A Jobbik javasolta továbbá, hogy a mohácsi és a pákozdi csata, valamint a Dózsa-féle parasztfelkelés tagadása is kerüljenek bele a Büntetőtörvénykönyvbe. Elképzelhető, hogy az oktatási minisztérium javaslatára az evolúció tagadása és a hamisan szolmizálás is büntethető lesz, sőt, a csúnyán rajzolókat, és a tornából felmentetteket is börtönbüntetéssel lehetne majd sújtani a jövőben.

3 KOMMENT

  1. A történelem egyes miatt Alkotmánybíróság gyanús ez a törvénytervezet. Több ezer olyan személy karrierje mehet majd tönkre, akik érettségi után valamilyen bölcsész szakra nyertek felvételt. Visszahívják a bölcsész diplomákat is?:)

  2. A honfoglalás elnevezés helytelen, hisz hont foglalni nem lehet többször. Két bejövetel (vagy visszajövetel) ismeretes. Az a baj hogy ha komoly is lenne ez a történelem-fasizmus, akkor sem szolgálna nemzeti célokat. Ez a zsidók dolga, ők profitálnak a történelemhamisításból egyedül, nem kéne minket is belekeverni, de mégcsak viccből se.

    ui.: tudom hogy ez vicc akart lenni