Hamarosan autózhatunk is rajta

Ha az MSZP kerül hatalomra jelentősen olcsóbban fog autópályákat építeni – áll a párt szombaton bemutatott programjában. Az eredetileg kiszivárgott programhoz képest ez egy új elem, s megvalósításához a magyar építész hallgatók tésztahíd építésben elért nemzetközi eredményeit akarják felhasználni.

A tervek szerint az autópályákhoz és gyorsforgalmi utakoz kapcsolódó Duna és egyéb hidakat makaróniból építenék meg. Ezzel jelentősen lehetne spórolni az acél és beton szerkezeteken, viszont mintegy 7.2 trillió tyúkra lenne szükség a megfelelő alapanyag biztosításához. Ha mégis beválik a tészta alapú építkezés, úgy lehet hogy az úthálózatot is  penne, rigatoni és ravioli alapokon építenék tovább.

A Jobbik szerint ez a projekt kivitelezhetetlen, mert a 7.2 trillió tyúkot csak úgy lehetne biztosítani, ha a magyar területeket sikerülne visszafoglalni egészen az Urálig, amire a párt a maga részéről készen áll. Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke szerint, ha mégis tésztahidak épülnének, azokat mindenképpen magyar cérnametéltből kell elkészíteni, nem pedig kozmopolita olasz alapanyagokból, még akkor is, ha egy nagyobb húsleves-ár azokat egyszerűen elsodorhatná.

Szijjártó Péter a Fidesz szóvivője a sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ez csak megint a közpénzek lenyúlásának újabb eszköze lehet, az MSZP-sek a saját zsebüket és hasukat akarják ezzel megtölteni, amit az is bizonyít, hogy az MSZP a tészákhoz már meg is kezdte több millió liter kecsöp beszerzését is.