Csak rázzák a hajukat – véli a szakember

Meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések határidejét kedden este tíz óráig – tudta meg az MTI az Oktatási Hivatal elnökétől kedden reggel.

A hétfő esti – informatikai túlterheltség okozta – elérhetetlenség miatt kedden 9 órától 22 óráig újra megnyitják az e-felvételi rendszerét, így azok a jelentkezők, akik hétfő este nem tudták elküldeni elektronikus jelentkezésüket, azt kedden megtehetik – mondta Bakonyi László.

Az e-leadás azonban nem minden szakra vonatkozik: a hivatal szerint ugyanis aki hétfőn azért csúszott le a jelentkezésről, mert túl későn kezdte el a procedúrát, úgyis bölcsésznek megy majd. „Elsörözik az időt, elbambulnak, aztán az utolsó pillanatban meg ott sírnak, hogy nem tudnak jelentkezni. Tipikus esztéták meg nyelvszakosok, a műszakisok már január elején túlestek az egészen.” – vélte Bakonyi.

A hivatalvezető azt is hozzátette: a szabad bölcsész szakokra valószínűleg még két hét ráhagyással lehet jelentkezni, mert azok a gimnazisták, akik erre a szakra mennének, úgyis otthon ülnek és emót hallgatnak a jelentkezés helyett.