A képen már mi sem tudjuk, ki látható

Meglepő fordulatot vett a Hagyó-ügy. A lemondatott politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában váratlan bejelentést tett Kálmán Olgának.

„Kedves szerkesztő asszony, hihetetlennek tűnhet, amit mondani fogok, de én nem vagyok,  és nem is lehetek bűnös! Ugyanis, akit ön lát, az nem Hagyó Miklós, hanem egy buta játék áldozata! Én – és ekkor egy könnycsepp futott végig a testes politikus őszinte arcán – valójában Schmuck Andor vagyok!” – idézi a Népszabadság a műsorban történteket.

Mint később kiderült, a két teltkarcsú üzletember úri hóbortból, az Ál/arc című film mintájára cserélt fizimiskát és életszerepet, ám ahogy gyűltek a botrányos esetek Hagyó – azaz Schmuck – körül, Schmuck – azaz Hagyó – már nem volt hajlandó az arcok visszacserélésére.

Az arccsere okát kutató hírügynökségi találgatások közül a legvalószínűbb az lehet, amely szerint Schmuck meg akarta ismertetni Hagyót a nyugdíjasokból felé áradó szeretettel. A jobboldali média ugyanakkor egy geronto-swingerklubról beszél. A klub szerintük a Xénia-ház pincéjében üzemel láncra vert önkéntes nyugdíjas rabszolgákkal, akik napi egyszer kapnak főtt csirke-farhátat egy kis langyos Éva Vermouth-tal.

A találgatásokra egyelőre nem érkezett semmilyen kommentár, ám amennyiben az arccsere igaznak bizonyul, Hagyó Miklós testét akár ártatlannak is nyilváníthatják.