Léderer Ákos már nagyon várja az új feladatokat

Lemezszerződéssel kereste meg a norvég Tjornhölm Gore Kill metálbanda Léderer Ákost, a Sportklub csatorna kommentátorát. A zenekar szerint inspirálóan hatott rájuk Léderer véres közvetítési stílusa.

Mint ismert, az osztrák jégkorongbajnokság 50. fordulójában az Alba Volán először lépett jégre az EBEL-ben hazai pályán azután, hogy az Olimpija Ljubljana legyőzésével biztosította helyét a rájátszásban. A ligautolsó Jesenice elleni összecsapás aztán nem feltétlenül csak az ünneplésé volt. Gaspr Susanj és Nagy Gergő összeverekedett egymással, amit Léderer szinte extázisban, a magyar játékosnak drukkolva közvetített.

„Amióta az előző énekesünket letartóztatták, pont egy ilyen brutális frontembert kerestünk” – lelkesedett a banda basszusgitárosa. A zenész szerint nem csoda, hogy 3 hónapra eltiltották Léderer Ákost a kommentálástól, ilyen durva dolgokat eddig csak a sátánista szakkörben lehetett hallani hegyi falujukban, Norvégiában.

„Nem értem, miért van ez a nagy felhajtás, a hokinak része a bunyó” – vélekedett Léderer Ákos, majd elnézést kért, és elsietett egy kecskeáldozásra. Az ügy kapcsán egyébként a Nemzetközi Jégkorong Szövetség már vizsgálja annak a lehetőségét, hogy hogyan lehet a hokit anélkül megoldani, hogy a csapatok fizikailag találkozzanak egymással, ezzel elkerülve a verekedés lehetőségét.

A Tjornhölm Gore Kill zenekar demó felvétele Léderer Ákossal meghallgatható, exkluzívan a Hírcsárdán!
[media id=1 width=600 height=20]