Már elindultak a tiltakozások

 

Több melegszervezet és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is panasszal fordult a Google-höz a Buzz-ról szóló tegnapi bejelenetésük kapcsán. A melegszervezetek szerint a Buzz könnyen a pejoratív „buzzi”-ként olvasható, míg a szülőket a „bassz”-ra hasonlító kiejtés zavarja.

Korábban egy amerikai jogvédő szervezet tiltakozott már a Google-nél, mert szerintük a GMail nevében, ha több betűt elhagynak, másokat pedig kicserélnek, akkor a fag (homokos) szó jön ki belőle. Hasonló a helyzet a Google kezében lévő Youtube-bal is. Ha abban is kicserélnek betűket, másokat pedig hozzáadnak, akkor az anal fisting szavakat kapjuk, ami  felháborító. A szervezetek legdurvább vádja viszont az, hogy a Google-t magát is könnyen lehet golden shower-nek olvasni, ha valaki úgy akarja.

A keresőóriás közleményben védekezett, mondván: a civil szervezetek elhallgatják azt a köztudott tényt, miszerint a Microsoft Word visszafelé olvasva egyes nyelveken a sátán szolgájának fordítható.

5 KOMMENT

  1. Az nem zavarja oket, hogy angolul “bázz”? Magyarul zumm? Es az “elfoglalt” angol szot is torolni akarjak az oktatasbol? Ezzel magasan kivivjak a tekintelyuket sok helyen.

  2. Amúgy nem elhinni kell, hanem jót nevetni rajta. A szerkesztők kreatív ötletein. Csak sajnos Magyarországon annyi buta ember van, hogy komolyan elhiszik ezeket…. Annyira szánlom… Ezektől el kéne venni az internetet…

    Amúgy meg jó az oldal 🙂 Jókat lehet derülni rajta 🙂