A rádió új zenei szerkesztői

Szlogenjéhez hűen Magyarország leghosszabb zenei óráját szeretné elérni a Rádió1. Az elképzelés szerint összes műsorvezetőjüket kirúgnák, egy órába pedig még több zenét sűrítenének bele.

A rádiós piac sűrűsödése miatt új stratégiát alkalmaz a jövőben a Rádió1 –  adta hírül a rádió vezetősége. A fiatalok megcélzása érdekében éppen ezért ezentúl egyszer sem szólalnak meg a műsorvezetők, a számokból pedig a technikusok kivágják a dalszövegeket.

„A közvéleménykutatásunk szerint a hallgatóink nem értik a “yeah” és a “let’s party” bekiabálásokat sem, ezért döntöttünk a befogadhatóbb tartalom előállítása mellett” – nyilatkozta Dj Sterbinszky, akiről sokan azt hiszik, hogy semmi köze a Rádió1-hez, pedig nyilvánvalóan van neki.

A rádió vezetősége emellett a zene mennyiségét is megnöveli: svájci és német fizikusokkal már folynak a tárgyalások arról, hogyan lehet 60 percbe 90 percnyi zenét besűríteni. „Próbálkoztunk a zenék felgyorsításával, de a visszajelzések nem voltak olyan jók. Ezért a kvantummechanika mellett döntöttünk. Némileg lehetséges, hogy az első percben fekete lyuk alakul ki, de ez elenyésző” – összegezte a törekvéseket a rádió igazgatója.