A szlogenek igeidején még gondolkozik a Fidesz

Orbán Viktor szokásos évértékelésében felhívta arra a figyelmet, hogy 2010 már eddig is annyira rosszul sikerült, hogy nem kizárt, amennyiben kormányre kerülnek, megismételtetik az országgal. A 2010-es esztendőt így a 2010-es esztendő követné.

A Fidesz-MPP miniszterelnökjelöltje számos viccel, elmés fordulattal gazdagította beszédét, szerepelt Kodály Zoltán-anekdota is, de a leglényegesebb üzenet: 2010-et meg kell ismételni, nincs más választás. 2009-et is csak azért nem, mert akkor megint az MSZP lenne a kormánypárt.  Az évismétlésnek számos előnye van, így többek között tanulhatunk hibáinkból, elkerülhetjük ugyanazokat a csapdákat, ráadásul a GDP is több mint duplája leheta sima 2010-esnek.  Az évismétlést számos kritika érte a baloldalról, például börtönben lévő BKV-s vezetők részéről, mivel ez esetben büntetésük első felét duplán kellene letölteniük.

A duplázást üdvözölte ugyanakkor az MLSZ, mivel így hosszabb idő állna rendelkezésre a 2012-es világbajnokságra való felkészülésre. Azzal, hogy a világ elismeri-e majd az új magyar időszámítást, egyelőre nem foglalkozott a pártelnök, de a párt külügyi szakértői már megkezdték az egyeztetéseket első körben a szomszédos országokkal.

1 KOMMENT

  1. Nem-e lehetne-e az utolsó 1100 évet is megismételni? Lehetőség lenne így az iparosodást is felgyorsítani, István kikiálthatná az első gőztársaságot (pl).