Teljesen leállhat a termelés

Drasztikusan lecsökkenti, jövő héttől pedig teljesen leállítja széndioxid-termelését két kínai üzem. A kormány lépéseket sürget, többen Oroszország segítségét kérnék.

A Kanszu tartományban található üzemek állították elő az ország széndioxid-exportjának 14%-át, ráadásul a gyártás melléktermékeként keletkező ózon Kína légszennyezésének 22%-át oldotta meg. A kínai kormány lépéseket sürget megmentésükre, mondván, nem megengedhető, hogy a közeli négymilliós nagyvárosok teljesen  széndioxid nélkül maradjanak.

„Tízezrek veszíthetik el biztos állásukat, nem is beszélve az export elapadása miatti bevételkiesésről” – beszélt a várható következményekről Teng Kaj Csen területi igazgató. Elemzők szerint a kínai kormány egyszerűen nem engedheti meg a presztízsveszteséget, amit a cégek elveszítése okozna az országnak. A nemzetközi piacon már így is komoly megrendülést okozott a 2009 novemberi szennyvíztermelő központok nem várt bezárása.

3 KOMMENT

  1. Nem értem, mi lenne ebben vicces. Szánalmas, hogy 2010-ben ilyesmi előfordulhat. Mikor Teng Kaj Csen három éve itt járt, még arról volt szó, hogy itt is nyitnak egy üzemet. Most meg… Hová tart a világ?