Egy járókelő épp egy hadron mellett halad el

Tömeges hadronütközés okozott teljes útzárat a Budaörsi út fővárosba vezető oldalán. A nagy havazás miatt több hadron is a menetiránnyal szemben érkezett a forgalmas útra, majd ott a szabályosan gyorsított hadronokkal ütköztek.

A hadronokat a KFKI atomfizikusainak kellett nagy energiájú protonokkal szétfeszíteniük, ami több órás fennakadást okozott a budaörsi csomóponton. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de több hadron az ütközéstől felismerhetetlenül apró feketelyukká változott. A rendőrség vizsgálja, hogyan kerülhetek a hadronok a közutakra téli gumi nélkül.

Próbáltuk a CERN-t is megkérdezni az esetről, mivel nekik a múltban több gondjuk is akadt a részecskegyorsítójukkal, például, amikor egy galamb összemorzsázta a 6 milliárd frankos készüléket. A CERN illetékesei későbbre ígértek választ, mert jelenleg nagy erőkkel dolgoznak a hadronütköztető kakaóbiztossá tételén.

4 KOMMENT

  1. Kerékbilincset a menetiránnyal szemben havazó hadronokra! Szerintem még a gézük is lejárt volt, és nem volt rajtuk a kötelező csengő, amit egyébként tilos használni a városban…