A köztévé nézettsége meg fog ugrani

Az Állami Televízióban (ÁTV) a megújulás jegyében új műsorstruktúrát állítanak fel a legnépszerűbb műsorok sugárzási idejére vonatkozóan. A valaha népszerű Újságíróklub gárdáját a vezetőség azonnali hatállyal lecseréli, mert: „túlzott objektivitásuk és kiegyensúlyozottságuk miatt szárazzá, lapossá és ez által kevésbé nézetté vált a műsor” – állítja a csatorna főszerkesztője.

A zsurnaliszta klub és Dési János műsorvezető állandó vendégeiként a jövőben a Zene-expressz mesterhármasát láthatják a nézők a képernyőn. A közélet és politika eseményeit Bunyós István, Sláger Tibor és Fásy Ádám urak fogják könnyed stílusban, de mégis tiszteletet parancsoló, lehengerlő lexikális tudással elemezni.

Ezzel párhuzamosan korábbi műsoruk, a Zene-expresszZene Ex Lex címmel folytatódik, melyben Avar János, Mészáros Tamás és Bolgár György szórakoztatja majd a közönséget. E forradalmi változtatásnak köszönhetően a szombati főműsoridőben 60 percen keresztül 50-es évekbeli mozgalmi dalokat fognak őrjöngve karaokézni a műsor házigazdái.

A műsor rendezője elárulta, hogy fix elemként minden adás végén, a grand finale-ban, mintegy záróakkordként – a „Liberté, Egalité, Varieté” szellemében – in memoriam Gyurcsány Ferenc, az Igen, igen! című világslágert fogják elénekelni. Meglepetéshír a rajongóknak, hogy az első műsor sztárvendége a német Trio zenekar lesz, akik a műsor végén a világslágerük egy rövidített változatával lepik meg vendéglátóikat. A Da-Da-Da, helyett csak Da-Da-t fognak énekelni kánonban az Igen-Igen-nel.

További újítás, hogy az ÁTV programjáról 2010. február 1-től lekerül a himnusz. Helyette minden éjjel Bajnai Gordon és Király Linda duettje fogja műsorzárásként az Internacionálét a capella elénekelni.

3 KOMMENT