A képen látható politikus NEM fogyatékos

Magát megnevezni nem akaró forrásunk szerint kiskorúakat és mentálisan visszamaradottakat alkalmaz az MSZP kampányában. A párt plakátjait 50-esnél alacsonyabb IQ-val rendelkezők tervezik és a szlogenek kitalálásában is ők működnek közre, gyakran alkoholosan befolyásolt állapotban, végül egy bekötött szemű grafikus végzi a nyomdai előkészítést.

Forrásunk szerint a szocialisták a kampányban minél egyszerűbb üzeneteket szeretnének, minél egyszerűbb eszközökkel átvinni, ám a szakmában dolgozó kreatívok és art directorok között nem találtak olyat, aki elvállalta volna ilyen feltételekkel a munkát. Forrásunk két hetet húzott le a kampányüzemben, de elmondása szerint gyakran kellett kimennie hányni, és nehezen viselte a napi kötelező két órás Mónika show-nézést.

Arra kényszerítettek, hogy a Hahotát olvassam és nem volt ritka, hogy Galla Miklós-számokat hallgattatak velem végtelenítve. Ha nem volt szóvicc egy szlogenben, nem kaptunk ebédet és a grafikusoknak is tilos volt a retusálás. Azóta nyugtatókon élek és arról álmodom, amikor ki kellett törölnöm egyesével 4000 db Hagyó Miklós képet.” – vallott könnyes szemmel a szövegírásra kényszerített kreatív.