A kínai piac csak a Vincze borokra vár

Vincze Béla, a kínos borhamisítási ügybe keveredett szakember tagadja azon vádakat, miszerint szándékosan kevert volna glicerint a vörösborba. Állítása szerint a Vincze Pincészet kizárólag jó minőségű indiai guárgumit és kínai tejport használ állományjavítóként. Ezt akár a gudzsaráti nyelven, kézzel írt számlákkal is hajlandó bizonyítani.

Ha valóban túlzott mennyiségű glicerint találtak a borban, az kizárólag természetes úton kerülhetett bele!” – állítja a borász, majd folytatja: A szüretelő idénymunkások nagy része komoly emésztési problémákkal küzd, így munka közben teljesen normális a glicerines végbélkúp használata. Ahogy a szüreti nóta is mondja: „Megállt bennem a szar, keménysége tízes! Ej babám, hol a kúp, a glicerines?

A borászt kemény fából faragták. A továbbra is hű fogyasztóinak üzeni, ha nem csillapodik a vele szemben folytatott lejárató hadjárat, piacra dobja Grand Gourmet Glicerine Reserve sorozatát, aminek szlogenje a „Mindenki bekaphatja az összes glicerines karómat” lesz. A fogyasztói lojalitás növelése érdekében ráadásként minden palack mellé egy antikolt Mengyelejev táblázatot ajándékoz a pincészet.