Kék ég vagy kidobott pénz?

Kék ég vagy kidobott pénz?

Mindössze 40 centiméteres kilátó épült Bodrogkeresztúron, amelynek megépítésére majdnem 40 millió forintot nyert az önkormányzat – számolt be az RTL Híradó. A Kisemberek Társasága törpe érdekvédelmi szervezet nyilatkozatban tiltakozott, mondván: semmit sem látnak, ha felállnak az építményre.

„Több mint tíz éve küzdünk azért, hogy a csodálatos bodrogi tájat egyesületünk tagjai is élvezhessék” – összegezte a tényeket a Kisemberek szóvivője. Elmondása szerint az egyesület munkája révbe érhetett volna, ha az Uniótól kapott 40 millió forintot nem bronz iránytűre, hanem bármilyen emelvényre költik. „A tervek szerint száz méter magas kilátónak kellett volna épülnie, ehelyett ideraktak egy betonkört. Egy betonkört! Magasabbra ugrok!” – mérgelődött a szóvivő.

Gál László alpolgármester elismerte, hogy az építmény egy kicsit alacsony lett, de azt mondta, hogy a pénzből, csak ennyire futotta. Rengeteg földet és szemetet kellett elhordani és a körülötte lévő erdőrészt is ki kellett tisztítani – nyilatkozta a politikus, majd hozzátette: a kilátóhoz építtetett a község járdát, padokat és egy szalonnasütőt is.

A projektre pénzt adó Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget is kerestük, de ők közölték: sajnos éppen a napokban szállt el az összes adatuk a kiadott pénzekre vonatkozóan, ezért ők is tehetetlenek. „Hozzanak létrát, ezt egyébként nem csak a törpéknek, de a sima turistáknak is ajánlani tudom” – tanácsolta lezárásként az alpolgármester, és kiemelte: az eget még így is tökéletesen lehet látni a kilátóból.