alcoholic300Egyre több H1N1-es megbetegedést (későbbiekben: H1N1-es megbetegedés) jelentenek hazánkból. Ezzel egyidőben egyre több pletyka, féligazság születik a betegség terjedését, gyógymódját és kimenetelét illetően. Szakértőnk, az angyalföldi Pista bá most eloszlat minden alaptalan, néha veszélyes szóbeszédet.

Hol lehet legkönyebben elkapni a betegséget?

Mint mindent, dugás vagy szarás közben. Úgyhogy engem már nem nagyon érint, de a sok fiatal diszkós meg a buzik félhetnek.

Mivel védekezhetünk ellene?

A buzik ellen? Téglával. A nyátha ellen meg sok pálinka, szűrő nélküli Munkás. A odabasz a kis férgeknek.

Létezik házi gyógymód? Vagy ez is csak pletyka?

Mondom! Csak a pálinkacigi. Házipálinka, naná, meg a munkásba is lehet még tömködni kis útépítőktől durrantott szurkot, feljebbnyomni kicsit a kátrányszintet, értitek. Új influenza, régi influenza, ugyanaz, csak turházni kell aztán menni tovább.

Mik az életben maradási esélyek ha már megfertőződtünk?

Ha nincs pia, nem sok. Állítólag főleg a kínaiak között meg a mexikóiaknál volt sok a halál. De mondjuk ott nem is baj, úgyis sokan voltak, meg ott még a kaszás is csandázna a kajájuktól. Itthon meg pár nyugdíjast elvihetne, mertugyehát a múltkor is elnyerte ultin a napi felesadagomat az a szemét Puchner. Szóval az esélyek nem túl jók, ha megfertőződtél, ne vegyél már havibérletet.

És ha nem fertőződtünk meg?

Akkor se sok az esély a túlélésre. Amennyi buzi van manapság, az ember egy pillanat alatt azzá válhat, ha nem vigyáz. Odamész melléjük az utcán, hogy lekúrjál nekik egyet, aztán bebuzulsz, én láttam már ilyet.

Nem és korosztály szerint változó lefolyású a betegség. Kik a legveszélyeztetettebbek? Kik a védettek?

Hát egyértelműen a buzik vannak most a legnagyobb veszélyben. Ja, nem a betegségtől, a kedvenc lapátomtól. A legvédettebb meg szerintem a Puchner, az öreg van vagy nyolcvan éves, aztán megse akart még murdelni. Sose fogja aztat elkapni. Meg zsidó is vagymi, van ilyen pajeszdeklije, értitek, azok meg nem esznek taknyos disznót.

Beszélhetünk világjárványról?

Beszélhetünk, csak lefosom. Felest, azt kell inni.