benzinkut300A Pécsi Városi Bíróság ítéletének eltörlésére szólít fel egy fiatal nemzetközi szervezet, a Sztereotípiák Túléléséért Alapítvány (FSS). A szervezet elnöke elmonda: Krausz Istvánt, a Mazsihisz alelnökét, a Pécsi Zsidó Hitközség elnökét inkább segíteni kellene további munkájában, mert tevékenységével jótékonyan erősíti a kollektív tudatalattiba beépült negatív előítéleteket.

A zsidók szeretik a pénzt, és lopnak, ezt a klasszikus sztereotípiát nagyszerűen alátámasztja ez az eset.” – kommentálta a történteket Michael Vinnt, az FSS szóvivője. Elmondása szerint az embereknek szükségük van a végletekig leegyszerűsített sztereotípiákra, amelyek segítségével ellenségképet formálhatnak, hiszen ez alakítja ki közösségi éntudatukat.

Krausz Istvánt nem szabad megbüntetni, inkább nevetni kell egyet a történteken. Az úriember pedig, akinek 1600 euróját elvitte az alelnök, inkább örüljön, hogy hozzájárulhatott megannyi polgártársa éntudatának megőrzéséhez” – világított rá a szóvivő.

Bár az FSS munkáját az elmúlt egy évben különböző civil jogvédő szervezetek folyamatosan támadták, Vinnt szerint tevékenységük elengedhetetlen a modern társadalmak működéséhez. „Akit pedig ez nem győz meg, csak vessen egy pillantást az eredményeinkre. Mi mutattuk meg az olyan eseteket a világnak, mint a banánevő négerek, a gitározó mexikóiak, de mi találtunk először szőrös talpú román nőket is.” – sorolta a szóvivő.

Az alapítvány egyébként Magyarországon is jelen van, első projektjük keretein belül részeg csikósokat fényképeznek a Hortobágyon – így történhetett, hogy Krausz István ügyének ilyen gyorsan nemzetközi visszhangja lett.

1 KOMMENT

  1. Nagyon okosak ezek a skacok az FSS-nél, de nem tudom megítélni, hogy a “csendesítés-kavicshajítással, más néven : “iszonyatos méretű kövekkel támadják szegény, meggyötört fiataljainkat”” témában mennyire járatosak ?