heat300A Critical Mass szervezői új határokat nyitnak. Annak idején forradalmi és univerzális volt az egész bolygót átölelő kerékpáros kezdeményezés ötlete. A kritikus tömeg mára fogalommá vált, autósok rettegnek ha csak meghallják ezt a szót, a bringások pedig az urbánus közlekedési kultúra új fejezetét nyitották meg a legzöldebb közlekedési mód népszerűsítésével. De most valami új közeleg.

Szép lassan kialakult egy új csoport, akik szintén igényelték a komolyabb társadalmi hangot, így kerülhet első alkalommal megszervezésre jövő tavasszal a Critical Heat, a meleg bringások felvonulása. Az egyelőre még csak hazánkban megrendezendő felvonulás tervét valójában a kényszer szülte. “Egyre nagyobb tömegeket vonzott a kerékpáros felvonulást, de a nagy számok törvénye alapján egyre több meleg bringás is megjelent olyankor, és volt pár felfogásbeli különbség a heteró és a meleg bringások között. Többször rácsaptak a seggemre hátulról. Kezdtem megunni.” – mesélte a Critial Mass szervezője a Critical Heat mozgalom létrejöttének körülményeiről.

Megkérdeztük a budapesti önkormányzat ezügyben illetékes tisztviselőjét, hogy a város vajon elbír-e egy tavasz alatt két, a belvárosra is kiterjedő biciklisfelvonulást. A válasz egyelőre elég elutasító volt. “Dehát minden bringás buzi, vagy nem? Szóval csak egy felvonulás lesz, legyen nekik ennyi elég!” – adta ki nyilatkozatában a Fővárosi Önkormányzat.