homeless300Több mint ezer rendőrrel több vált hajléktalanná az Országos Rendőrfőkapitányság legújabb, „Több rendőrt az utcára” kampánya során. A projektet Bencze József országosrendőrfőkapitány egyértelmű sikerként értékelte hétfői sajtótájékoztatóján, valamint azt is kiemelte: tovább dolgoznak azon, hogy a rendőrség kötelékében több hajléktalan dolgozhasson.

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány szerint meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy 5000 hajléktalanra mindössze 300 rendőr jut – ennek az első lépése az új kampány, amelynek keretében annyira lecsökkentették a rendőrök fizetését, hogy azok képtelenekké váltak finanszírozni otthonaikat. „Ehhez egyetlen új embert sem kellett felvennünk a rendőrséghez, sőt, ki is rúgtunk pár alkalmazottat, hogy még könnyebben az utcára kerülhessenek” – lelkendezett a rendőrfőkapitány.

Az utcára kerültek, vagy ahogy a rendőrségnél nevezik, a Közvetlen Erő Alakulat, dolga Budapest utcáinak rendvédelme. A kollégák szemben a korábbi gyakorlattal, végre szakosodhatnak és speciálisan csak egyfajta bűncselekményre koncentrálnak majd, valamint kipróbálhatják milyen az, amikor az összekoldult pénzből zsemlét vásárolnak az aluljáróban. Tóth Gábor kijelentette, a legfontosabb, hogy kivonják a forgalomból a bűnözői csoportokat. Ahhoz, hogy a rendőrség szerkezetét át lehessen alakítani, a társadalomnak meg kell érnie arra, hogy megvalósulhasson egy közigazgatási reform, ezenkívül több pénz is kell.

„A rendőrség szerkezeti átalakítása csak most kezdődik, szeretnénk több hajléktalant a kötelékben látni, mivel ők szagukkal hatékonyan akadályoznának meg bármilyen bűncselekményt” – nyilatkozott a további tervekről a rendőrfőkapitány.